'
Marco De Pegões er en del at et stort landbrugssamarbejde, kaldet Cooporativa Agricola Santo Isidro de Pegões.
Det hele begyndte, da den store udlejer og øl magnet - José Rovisco Pais - i marts 1958, donerede sine ejendomme i Pegões, til Lissabons statssygehuse. På disse ejendomme gennemførte regeringen et stort projekt, der donerede jord til tusindvis af landbrugsarbejdere og omlagde plantagen, på 830 hektar, til vinmarker. En del af støtten til vinbønderne bestod i modtagelse og forarbejdning af deres druer.
I starten fik kooperativet finansiel og teknisk støtte fra staten, men ved den portugisiske revolution i 1974, blev kooperativet overtaget og der fulgte en periode med ustabilitet.
Senere vendte lykken og i start 00'erne begyndte en systematisk modernisering og finansiel konsolidering. Udelukkende med det centrale mål, at forbedre kvaliteten og værdien af vinene.
I omegnen af 15.000.000 € blev brugt til nyt vinificerings- og koldstabiliseringsudstyr. Udover det, har kooperativet opgraderet hele produktionskæden.
Lige fra topmoderne vakuumpressere, over effektive påfyldning, mærkning og emballeringslinjer, til bæredygtige spildevandsbehandlingsanlæg. Alt sammen, styret af avancerede computersystemer. Infrastruktur og bygninger har også fået en tur, så de nu har kældre med plads til mere end 3.000 fade.
Pegões Terroir ligger mellem to naturreservater - Tagus og Sado - ved Atlanterhavet. Klimaet er Mediterranian, dvs. koldt og vådt om vinteren, men varmt og tørt om sommeren. Jorden er sandet, hvilket vil sige at den dræner godt, så druerne ikke får for meget vand og så holder den rigtig godt på varmen. Denne stærke kombi gør, at man kan producere utrolig aromatiske vine.
I dag er koorporativet meget moderne og konkurrencedygtigt. Vine fra Pegõese er anerkendt, både hjemme og internationalt. Bare siden starten af 10'erne, er Pegões-vine blevet belønnet med mere end 500 priser, ved den vigtigste internationale vinkonkurrence.