'
Det er vigtigt for Gefjun ikke at være som de andre men at skille sig ud fra mængde. Det værste der kunne ske ville være, hvis deres flasker bare blev endnu en på hylden i Bilka. For det havde da været lettere, at købe færdiglavet spiritus, der bare var klar til brug, og det ville være fristende bare at producere i hobetal.
”Vi vil meget gerne have, at vores produkt fremstår så dansk som muligt – og rigtig gerne med et sjællandsk islæt. Derfra gled vores tanker over på dansk sommer og æblerov. Store saftige danske æbler. Dem måtte vi kunne bruge. I dag bliver vores spiritus lavet på danske æbler fra Lilleø, hvor Hans Lund har en æbleplantage med Mutzu-sorten. Vi kalder Hans for vores æbleguru. Vi moster selv æblerne. Det tager fem dage, og bagefter så gider man altså ikke se på et æble i lang tid. 14 tons æbler bliver til omkring 800 liter råspiritus,” fortæller Alan, der er en af grundlæggerne af Gefjun.
Tilbage står et evigt ønske om at være unikke. Ikke være som de andre. Om hele tiden at kunne tilpasse sig til udviklingen – og til, hvad de har lyst til. En stor produktion er svære at omlægge end en lille. Det betyder også et hvert batch er lidt anderledes end det forrige. De producere nanobatch.
Gefjun Destilleri laver selv deres spiritus helt fra bunden. Alan Kampman og Michael Reibel Boesen, som er grundlæggerne af Gefjun, var til en polterabend for år tilbage. Her var de og deres venner på en messe, hvor de smagte på mange forskellige slags spiritus. Men hver gang de stillede et spørgsmål var svaret enten halvt eller helt misvisende.
Dermed blev det et mål i sig selv, at Alan og Michael skulle være med i alle dele af produktionen. Lige fra fremstillingen af grundspiritussen til de stod med det færdige produkt i hænderne, så de kunne svare fyldestgørende på alle spørgsmål til deres gin.