'
Abild Rabarber Gin er lige som Abild Gin og Abild Navy Strength baseret på mutsuæbler fra Lilleø. Men denne gang er den krydret med nogle dejlige rabarbere. Rabarberne er håndplukket fra en lille lokal bondegård i
Kirke Såby på Sjælland, der ligger vest for Roskilde.
Type: Gin
Land: Danmark
Flaskestørrelse: 50 cl.
Alkoholprocent: 43 %
Ud over rabarber er der også et udvalg af fintunede botanicals i. De er udvalgt med henblik på, hvad der passer godt til rabarber. Ginen er gylden som morgenlyset på en smuk sommerdag. Næsen er fuld af rabarber, hasselnød, æbler og dyb fugtig skov. På tungen inviterer den søde rabarber dig op til dans, mens nødder, æbler og grantræer kærtegner dine smagsløg – i lang tid. I al ærlighed og for meget selvhøjtidelighed, mener Gefjun selv, er det den, de har smagt, der har den længste eftersmag.
Den kan nemt nydes alene eller med en god tør tonic.
Det er vigtigt for Gefjun ikke at være som de andre men at skille sig ud fra mængde. Det værste der kunne ske ville være, hvis deres flasker bare blev endnu en på hylden i Bilka. For det havde da været lettere, at købe færdiglavet spiritus, der bare var klar til brug, og det ville være fristende bare at producere i hobetal.
”Vi vil meget gerne have, at vores produkt fremstår så dansk som muligt – og rigtig gerne med et sjællandsk islæt. Derfra gled vores tanker over på dansk sommer og æblerov. Store saftige danske æbler. Dem måtte vi kunne bruge. I dag bliver vores spiritus lavet på danske æbler fra Lilleø, hvor Hans Lund har en æbleplantage med Mutzu-sorten. Vi kalder Hans for vores æbleguru. Vi moster selv æblerne. Det tager fem dage, og bagefter så gider man altså ikke se på et æble i lang tid. 14 tons æbler bliver til omkring 800 liter råspiritus,” fortæller Alan, der er en af grundlæggerne af Gefjun.
Tilbage står et evigt ønske om at være unikke. Ikke være som de andre. Om hele tiden at kunne tilpasse sig til udviklingen – og til, hvad de har lyst til. En stor produktion er svære at omlægge end en lille. Det betyder også et hvert batch er lidt anderledes end det forrige. De producere nanobatch.
Gefjun Destilleri laver selv deres spiritus helt fra bunden. Alan Kampman og Michael Reibel Boesen, som er grundlæggerne af Gefjun, var til en polterabend for år tilbage. Her var de og deres venner på en messe, hvor de smagte på mange forskellige slags spiritus. Men hver gang de stillede et spørgsmål var svaret enten halvt eller helt misvisende.
Dermed blev det et mål i sig selv, at Alan og Michael skulle være med i alle dele af produktionen. Lige fra fremstillingen af grundspiritussen til de stod med det færdige produkt i hænderne, så de kunne svare fyldestgørende på alle spørgsmål til deres gin.