'
Rom har altid været en populær drik i Skandinavien og siden 1700 tallet har danskerne sejlet det hjem fra Caribien og England. Rom brygges på sukkerrør, som vokser i tropisk klima, hvorefter det gennemgår en lang og kompleks gærings- og udvindingsproces inden den er drikkeklar.
Mez-Clado er et dansk romblanderi og de bruger, rom fra nøje udvalgte destillerier fra hele verden. Hver enkelt portion manuelt blandet, tilsmagt, finjusteret og tilføjet særlige brygningsingredienser for en helt unik nordisk smagsoplevelse.
Ordet ‘Mezclado’ stammer fra spansk og betyder ‘blanding’. Det er netop denne blandingsprocess, som gør Mez-Clado til noget helt særligt. De blander forskellig rom, for at finde frem til de helt rigtige rom-stilarter, der kan bruges til at skabe unikke smagsoplevelser.
I baglokalet til en lille vinbutik i Middelfart, stod Radoslaw Nowacki og fremstillede de første blandinger, som skulle blive statskuddet til et dansk romeventyr. Romblandingerne blev med stor succes solgt til butikkens kunder, rygtet spredes og kunder kom fra nær og fjern for at købe de omhyggeligt blandede rom.
Således blev Mez-Clado etableret, med eget blanderi og tapperi i Østjylland.
Produktionen er siden blevet udvidet med gin, til stor glæde for landets gindrikkere.