'
Serrano Superior
Oprindelsesland: El Nicho, Escambray, South of Santa Clara, Cuba
Producent: Café Granja, La Esperenza
Ristet i: Danmark
Bønnetype: Arabica
Undersort: Varierende
Specifikation: Serrano Superior screen 15up
Denne kaffe er fra det centrale Cuba, her gror den i 600-800 meters højde på skråningerne af det mytiske bjerg: Crystal Mountain. Det er relativt lavt i arabica sammenhænge, men forholdene i denne del af Cuba er exceptionelle. Crystal Mountain, der har sit navn efter den krystalholdige jord, giver en helt særlig genspejling af lyset fra solen, og her ligger en masse billedskønne plantager.
Staten støtter kaffebønderne i deres produktion og sørger for kurser og oplæring af dem, så man hele tiden øger kvaliteten af produktionen. Man har nemlig fået øjnene op for at forholdene i området er helt særlige og at man derved kan producere en unik kaffe.
Kaffeplantagerne ligger side om side med tobaksplantagerne, hvilket giver kaffen en helt særlig kant og charme med strejf af tobak. Kaffebuskene vokser under skyggerne af den omkringliggende fauna, hvor de nyder godt at den stabile mængde regn i området og den jævne temperatur.
Det er en typisk cubansk kaffe, med en intens og krydret smag samt tydelige noter af tobak og et strejf af kakao.
Kaffen fra Cuba kommer i tre forskellige størrelser: 250g., 500g. og 1000g. Derudover kan du vælge, om den skal formales eller ej. Så hvis du kunne tænke dig en pose af denne skønne kaffe, skal du skrive til os i kommentaren, hvilken variant du ønsker.
Varianter:
Særligt velegnet til: Mokkakande, Aeropress, Stempelkande, Pour-over og Kaffemaskine
BillsBar og Køge Kafferisteri er gået sammen om at give kunderne en unik smagsoplevelse!
Vi deler helt klart den samme vision om at kunne tilbyde det ekstraordinære. Det er folk som går op i sit arbejde med en kæmpe passion, og som sætter pris på de bedste smagsoplevelser.
Hos Køge Kafferisteri lægger de en ære i at riste kaffebønner til perfektion.
De mener, at kaffe skal nydes fra friskristede bønner og derfor rister de en mindre mængde, flere gange om ugen. Dette er den bedste fremgangsmåde til at sikre at den kaffe, de sender til deres kunder, er fuldstændig frisk med dejlige aromaer og fantastiske smagsnuancer.