'
Kan med fordel bruges til alt hvor man ønsker en let røget smag, som f.eks. vildt, fersk fisk eller bare et stykke med æg eller kartoffel.
Mængde: 80 g.
Beholder: Glas med skruelåg
Røgsalt er fremstillet i røg ovne, hvor det ryges i 240-260 timer uden nogle former for tilsætningsstoffer.
Den er god i retter med bacon, der kan man med fordel skære ned på mængden af bacon og tilsætte salten istedet.
Dette giver den røgede smag, mens man sparer på fedtet.
Billsbar har deltaget på rigtig mange messer gennem årene, ofte i nærheden af Hærvejens Sydesalt.
Vi har både set og hørt hvor glade deres kunder er for deres sydesalt.
I Billsbar har vi til tider for salt som tilbehør til forskellige "drinks" f.eks. til et tequilashot eller som saltringen på toppen af et margarita glas.
Sydesalt kan bruges til mange ting og hos Hærvejssalt går de ikke på kompromis med kvaliteten, så vi glæder os til samarbejdet.
Hos Hærvejssalt laves der forskellige urtesalte af sydesalt.
I sydesalten tilsættes naturlige urter og krydderier, som giver helt unikke og lækre smags oplevelser i hverenkelt lille krukke.
Sydesalt udvindes fra saltvand, ved hjælp af en metode der stammer helt tilbage fra middelalderen.
Vandet havde man i store jernpander, med et bål nedenunder.
Temperaturen skulle så holdes på de 70 grader, hvor vandet småsimrede eller sydede.
Ved denne temperatur krystalliserer saltet på overfladen af vandet, hvorefter det rives sammen og tørres i store flettede spidskurve.
Når salt udvindes på denne måde får man en kraftig salt med et naturligt indhold af jod, mineraler og sporstoffer.
I dag sydes der salt på Læsø og i Mariager.