'
A smooth blend - En god balance mellem rå alkohol og søde æbler.
Type: Brandy
Land: USA
Flaskestørrelse: 70 cl.
Alkoholprocent: 40 %
Laird's Appeljack dufter mildt af æbler, ledsaget af en diskret røgduft.
Smagen er potent med en mild sødme og en lang række noter fra egetræet. Sødmen bliver ikke for insisterende, da den fastholdes af let bitre noter fra træet.
Den er pragtfuld i sig selv, men dens fulde potentiale folder sig bedst ud i samspil med andre ingredienser.
Laird & Company betragtes som et af de ældste destillerier i USA. Huset er næsten 300 år gammelt og har altid været i Laird familien. Den ottende generation, Larrie W. Laird, er nu præsident for Laird & Company og leder USAs ældste destillationsfamilie.
Det hele startede i 1698 hvor den skoske destillatør, Alexander Laird fra County Fife, emigrede til Amerika, sammen med sine to sønner, Thomas og William. De bosatte sig i Monmouth County i New Jersey, hvor den mest udbredte frugt, der var til rådighed, var æbler. Alexander kunne bruge sin baggrund som destillatør i sit hjemland, til produktionen af Applejack. Såvel til eget forbrug, som til hans venner og naboer.
Det originale destilleri af Laird-familien, var placeret bag Colts Neck Inn, der tjente som et stoppested for militære budbringere og hestevogne.
I 1760 blev Robert Laird, som var soldat i George Washingtons hær, anmodet om at forsyne tropperne med Applejack. Dette gjorde Laird-familien selvfølgelig med glæde. Senere - i 1780 - blev den første kommercielle transaktion udført af Robert Laird, i Scobeyville, New Jersey.
Indtil 1849 var Applejack-destilleriet en blomstrede forretning bag Colts Neck Inn, men da en brand brændte destilleriet til jorden, blev det genopbygget på dets nuværende lokation i Scobeyville. I 1851 begyndte den udvidede kommercielle produktion af Applejack.
I begyndelsen af 1900-tallet stod sjette generation, Joseph T. Laird Jr., overfor et forbud. Han holdt virksomheden i drift, ved
at producere andre æbleprodukter, såsom sød cyder og æblemos.
Josephs sønner John og Joseph III, fortsatte med at producere ikke-alkoholiske produkter indtil 1933, da Laird & Company fik en føderal licens til at producere Apple Brandy til "medicinske formål". Dette gjorde det muligt for Laird-brødrene at genåbne destilleriet.
Efter forbuddet blev ophævet, var forretningen en blomstrede succes, så Laird-familien erhvervede yderligere to destillerier i begyndelsen af 1940'erne.
Under Anden Verdenskrig, konverterede Laird & Company et område af deres destilleri til produktion af pektin for at hjælpe med krigsindsatsen. Pektin fungerede, som et konserveringsmiddel til militærrationer.