'
En unik blanding af specieludvalgte rom, fra Spanien og Den Dominikanske Republik. Den er udviklet med stor respekt for romtraditionerne.
Type: Rombaseret spiritus
Land: Spanien & Den Dominikanske Republik, blandet i Danmark
Flaskestørrelse: 25 cl.
Alkoholprocent: 41 %
De to rom der indgår i dette blend er fra Spanien og Den Dominikanske Republik og har hhv. ligget på fad i 6 og 8 år.
Mez -Clado No. 2 er en klassisk og behageligt tør rom, med nuancer af egetræsfade. Den er krydret men har et strejf af sødme, som giver den en perfekt balance.
Når den håndvarmes, kan man fra - minut til minut - smage hvordan den bare vokser i og bliver mere blød og fyldig. Vi anbefaler at den nydes rent eller til en kop kaffe.
Bills Bar har længe samarbejdet med Mez-Clado, og solgt deres lækre romblandinger.
I 2019 fik vi specialfremstillet vores egen romserie, som vi siden har udvidet med en dry og en citrusgin.
Rom har altid været en populær drik i Skandinavien og siden 1700 tallet har danskerne sejlet det hjem fra Caribien og England. Rom brygges på sukkerrør, som vokser i tropisk klima, hvorefter det gennemgår en lang og kompleks gærings- og udvindingsproces inden den er drikkeklar.
Mez-Clado er et dansk romblanderi og de bruger, rom fra nøje udvalgte destillerier fra hele verden. Hver enkelt portion manuelt blandet, tilsmagt, finjusteret og tilføjet særlige brygningsingredienser for en helt unik nordisk smagsoplevelse.
Ordet ‘Mezclado’ stammer fra spansk og betyder ‘blanding’. Det er netop denne blandingsprocess, som gør Mez-Clado til noget helt særligt. De blander forskellig rom, for at finde frem til de helt rigtige rom-stilarter, der kan bruges til at skabe unikke smagsoplevelser.
I baglokalet til en lille vinbutik i Middelfart, stod Radoslaw Nowacki og fremstillede de første blandinger, som skulle blive statskuddet til et dansk romeventyr. Romblandingerne blev med stor succes solgt til butikkens kunder, rygtet spredes og kunder kom fra nær og fjern for at købe de omhyggeligt blandede rom.
Således blev Mez-Clado etableret, med eget blanderi og tapperi i Østjylland.
Produktionen er siden blevet udvidet med gin, til stor glæde for landets gindrikkere.