'
Gold Cup Estate - Grade 1
Oprindelsesland: Blue Mountains,Jamaica
Producent: Gold Cup Estate
Ristet i: Danmark
Bønnetype: Arabica
Specifikation: Grade 1
Kaffedyrkningen på Jamaica og i særdeleshed i området omkring Blue Mountains er strengt kontrolleret. Det er Jamaica Coffee Industri Board, som sender al kaffe fra Jamaica, hvilket gør at der er en ensartet og kontinuerlig kontrol med den kaffe, der bliver produceret. Derudover holder det kopimarkedet for Blue Mountain kaffe i skak, da logistikken er gennemprøvet og forfinet gennem århundreder.
Kaffeområdet omkring Blue Mountains udgøres af distrikterne Saint Thomas, Saint Andrew, Saint Mary og Portland. Det er herfra al Blue Mountain kaffe kommer fra. Kvaliteten er inddelt i grades med 1 som den bedste og ned efter. Det er stort set kun grade 1 som eksporteres, og med et årligt output på 60-90 tons er det en meget lille høst. Kvaliteten er tårnhøj og efterspørgslen er massiv, hvilket selvfølgelig også påvirker prisen.
Bønnerne vokser i 1370 meters højde og høstes fra januar til marts.
Sir Nicholas Lawes introducerede Arabica kaffen i området i 1728. Siden midten af 1800-tallet er noget af verdens bedste kaffe produceret i regionen, under det beskyttede brand ”Blue Mountain”. Kaffen bliver dyrket under strenge kvalitetskrav og normer for at kunne leve op til navnet. Smagen er rund og fyldig med noter af småkager og nødder, og har en meget lav syrlighed.
Du kan vælge, om den skal formales eller ej. Så hvis du kunne tænke dig en pose af denne skønne kaffe, skal du skrive til os i kommentaren, hvilken variant du ønsker.
Varianter:
Særligt velegnet til: Mokkakande, Stempelkande, Aeropress og Filterkaffe
BillsBar og Køge Kafferisteri er gået sammen om at give kunderne en unik smagsoplevelse!
Vi deler helt klart den samme vision om at kunne tilbyde det ekstraordinære. Det er folk som går op i sit arbejde med en kæmpe passion, og som sætter pris på de bedste smagsoplevelser.
Hos Køge Kafferisteri lægger de en ære i at riste kaffebønner til perfektion.
De mener, at kaffe skal nydes fra friskristede bønner og derfor rister de en mindre mængde, flere gange om ugen. Dette er den bedste fremgangsmåde til at sikre at den kaffe, de sender til deres kunder, er fuldstændig frisk med dejlige aromaer og fantastiske smagsnuancer.