' Sequeirinha White | Bills Bar
Bills Bar

Sequeirinha White

Den hvide portvin fra Sequeirinha er dejlig sød, og passer perfekt til ethvert kaffebord med kage af enhver art.


Type: Fine White Port

Land: Douro, Portugal

Flaskestørrelse: 75 cl.

Alkoholprocent: 19 %

Druer: Malvasia Rei 35%, Malvasia Fina 35% og Gouveio 30%.

 

 

Sequeirinha
125,00 kr.

Denne fine hvide port er produceret efter reglerne som alle skal følge i Dourodalen i Portugal. Den har lagret på gamle fade, og har en flot klar gylden farve i glasset.

 

Nydes ren ved ca. 16 grader, men der kan med fordel tilføjes en isterning eller to. Når flasken er åbnet, kan den stå i køleskabet i længere tid uden problemer.

 

Om Vores Leverandør 5

Historie

De fleste har hørt om - og smagt portvin, men de færreste har nørdet det.

 

Der findes følgende typer portvin:

  • Hvid Port
  • Rosé Port
  • Ruby Port
  • Tawny Port
  • Late Bottled Vintage eller LBV Port
  • Vintage Port 

 

Og dem er der stor forskel på, både i smag og produktionsmetode.

 

Portvin må kun produceres i Dourodalen i Portugal.

 

Douro er egentlig navnet på en flod, og denne flod er en vigtig del af området.

I tidernes morgen, var det en af de vigtigste transportveje for at få portvinen videre ud i verden.

 

I dourodalen produceres mousserende vine, hvide vine og en del god rødvin. Men det er Portvin der har gjort denne dal legendarisk.

 

For at skaffe areal nok til at dyrke druerne til disse herlige vine, har man arbejdet sig ind i klipperne, og har lavet terrasser til dyrkning af vinstokkene.

Ved hjælp af disse terrasser, kan man dyrke vin på skråningerne helt ned til floden.

Det er de sydvendte skråninger hvor man får mest sol, og dermed de bedste druer. 

 

Har man lyst til at nørde portvin, er Dourodalen bestemt et besøg værd. Vi anbefaler at man tager på besøg på nogle af de lokale huse og får en rundvisning.

 

Man må heller ikke snyde sig selv for en sejltur i en af de portvinsbåde, man kan booke en plads på. Det er fantastisk flot at sejle på floden Douro og opleve de terrasser som er grundlaget for, at der kan dyrkes portvin. På sejlturen bliver der ofte skænket et glas portvin, som man kan nyde imens.

 

Til sidst vil vi anbefale, at man besøger Porto og kommer ned til floden i centrum af byen. En frokost og et glas portvin på en af de utallige caféer, der ligger langs floden på begge sider, er en uforglemmelig oplevelse, som de fleste kan huske resten af livet.