' Lochlea Our Barley | Bills Bar
Bills Bar

Lochlea Our Barley

Kærlighed, omsorg og opmærksomhed fra mark til fad har været altafgørende for at skabe denne whisky.


Type: Whisky

Land: Skotland

Flaskestørrelse: 70 cl.

Alkoholprocent: 46 %

Lochlea Logo B
545,00 kr.

Kærlighed, omsorg og opmærksomhed fra mark til fad har været altafgørende for at skabe denne whisky.

De udvalgte fade har stor indflydelse på whiskyens smagsprofil og til Lochlea “Our Barley” bruges tre forskellige fadtyper:
33% First Fill Bourbon - 33% First fill Oloroso - 33% STR Cask
STR Cask betyder “Shaved, Toasted, Re-Charred”. Ved denne proces tager men et fad, der har været brugt til lagring, fjerne enden af fadet, så man kan komme til at “barbere” fadet indvendigt. Derved skabes en kombination af “mættet og jomfruligt egetræ”. Fadet er så toasted og re-charred, hvilket giver whiskyen søde noter af frugt og karamel.

"Lochlea ”Our Barley” er et smukt sammensat glas, hvor alle tre fadtyper giver plads til, at smage malten og ikke kun fade. Idet man smager både mærker og føler, man det smukke, åbne landskab i Lowland hvor Lochlea Distillery ligger omringet af kornmarker, der en dag giver malt til den næste produktion".  
Tommy Oddmar Seilen, 10.06.2022

 

Our Barley Grass

Historie

Hos Lochlea har deres uafhængigt ejede destilleri stille og roligt produceret fadet og modnet spiritus i løbet af de sidste par år.

Ved at bruge deres egen lokale byg, som er dyrket på gården samt deres on-site vandkilde, har Lochlea fuld kontrol og gennemsigtighed over alle ingredienserne, der indgår i deres whisky.

Lochlea siger følgende om sin produktionsproces:

”Vores unikke proces på hvert produktionstrin skaber en spirituel karakter, der er defineret af anlæggets design, de nøje udvalgte råmaterialer og vores dygtige og erfarne team.

Produktionen ledes med stor tålmodighed og opmærksomhed for alle detaljer af det dedikerede produktionsteam (Darren, George og James), som konsekvent producerer en langsomt ekstraheret, krystalklar urt med to specifikt udvalgte gærtyper og længere gæring for en esterfyldt vask.

Langsomt kørende destillation og et højt smalt spiritussnit resulterer i en usædvanlig elegant og frugtig spiritus, som har evnen til at modnes relativt hurtigt.”