' Sequeirinha Fine Rosé Port | Bills Bar
Bills Bar

Sequeirinha Fine Rosé Port

Denne fristende portvin er et familie tiltag. Den er sød og lys, men stadig en sand port.


Type: Rosé Portvin

Land: Portugal, Douro

Flaskestørrelse: 75 cl.

Alkoholprocent: 19,5 %

Druer: 30% Touriga Franca, 50% Tinta Roriz og 20% Touriga Nacional

 

 

Sequeirinha
Varen er desværre udgået af vores sortiment. Du er meget velkommen til at ringe til os, så kan vi hjælpe dig med at finde en tilsvarende vare. 40 17 93 60

Med en dyb pink farve, samt granatæble og jordbær aromaer, er den perfekt til en sommeraften på terrassen. Den er resultatet, af en lys maceration af røde druer, der giver en dejlig glat eftersmag. 

 

Om Vores Leverandør 5 Glas

Historie

De fleste har hørt om - og smagt portvin, men de færreste har nørdet det.

 

Der findes følgende typer portvin:

  • Hvid Port
  • Rosé Port
  • Ruby Port
  • Tawny Port
  • Late Bottled Vintage eller LBV Port
  • Vintage Port 

 

Og dem er der stor forskel på, både i smag og produktionsmetode.

 

Portvin må kun produceres i Dourodalen i Portugal.

 

Douro er egentlig navnet på en flod, og denne flod er en vigtig del af området.

I tidernes morgen, var det en af de vigtigste transportveje for at få portvinen videre ud i verden.

 

I dourodalen produceres mousserende vine, hvide vine og en del god rødvin. Men det er Portvin der har gjort denne dal legendarisk.

 

For at skaffe areal nok til at dyrke druerne til disse herlige vine, har man arbejdet sig ind i klipperne, og har lavet terrasser til dyrkning af vinstokkene.

Ved hjælp af disse terrasser, kan man dyrke vin på skråningerne helt ned til floden.

Det er de sydvendte skråninger hvor man får mest sol, og dermed de bedste druer. 

 

Har man lyst til at nørde portvin, er Dourodalen bestemt et besøg værd. Vi anbefaler at man tager på besøg på nogle af de lokale huse og får en rundvisning.

 

Man må heller ikke snyde sig selv for en sejltur i en af de portvinsbåde, man kan booke en plads på. Det er fantastisk flot at sejle på floden Douro og opleve de terrasser som er grundlaget for, at der kan dyrkes portvin. På sejlturen bliver der ofte skænket et glas portvin, som man kan nyde imens.

 

Til sidst vil vi anbefale, at man besøger Porto og kommer ned til floden i centrum af byen. En frokost og et glas portvin på en af de utallige caféer, der ligger langs floden på begge sider, er en uforglemmelig oplevelse, som de fleste kan huske resten af livet.