'
Pemartin Oloroso kommer fra Bodegas Jose Permartin & Cia der er et firma der har rødder tilbage til 1810. Her bruger man primært Palomin Fino druen og den lagres i minimun 5 år på 500 liters Amerikanske egetræsfade. Derefter blandes sherryen fra forskellige årgange for at sikre en ensartet kontinuerlig kvalitet. Denne metode kaldes Solera og er blevet opfundet og brugt i umindelige tider. Det er en god måde at sikre at de gode årgange og de mindre gode årgange alle sammen bliver ens, så sherryhusene (kaldet Bodegas) kan levere den samme gode sherry år efter år efter år.
Pemartin Oloroso er god til næsten alt kød og god ost. Serveres ved ca. 14 grader i et sherryglas
Type: Oloroso Sherry
Land: Spanien
Flaskestørrelse: 75 cl.
Alkoholprocent: 18 %
Sherry kan kun komme fra et afgrænset område i Spanien. Sherry kan smage meget forskelligt alt efter hvilken type man køber. Fino er til den tørre side. Amontillado får lidt mere farve og er lidt mindre tør. Oloroso er en lille smule mørkere og en lille smule mindre tør, med et hint af sødme. PX Sherry er den mørkeste og sødeste af sherrytyperne, og kan være næsten sort og meget sød på den fantastiske måde.