'
Mount Rwenzori AA
Oprindelsesland: Mount Rwenzori, Uganda
Producent: Mount Rwenzori Farmers
Ristet i: Danmark
Bønnetype: Arabica
Specifikation: Bugisu, screen 18
En kaffe af den fineste kvalitet fra området omkring Mount Rwenzori. Her vokser kaffebuskene på bjergskråningerne under de perfekte forhold – der er en ensartet temperatur året rundt, og de får tilstrækkeligt med vand. Området er meget overset i kaffesammenhænge, men bønderne dyrker kaffe, som kan måle sig med de bedste fra Afrika.
Mount Rwenzori er 5109 meter højt og bønnerne vokser på skråninger mellem 1500-2000 meters højde. De høstes mellem juli og december.
Denne kaffe har en markant fylde med en tydelig sødme, den har en ren smag uden bitterhed og med klare nuancer af nødder. Den holder et meget højt niveau og kan sagtens begå sig sammen med meget dyrere varianter.
Uganda kan nogen gange blive lidt overset som kaffeproducerende land, men der sker rigtigt mange gode ting inden for kaffeproduktionen i området og mængden af kvalitetskaffe er stigende. Den stigende fremgangen har skab tilbud om gratis lægehjælp og betalt skolegang til bøndernes børn. Derudover er der aftaler om og minimumslønninger, som sikrer dem og deres familier.
Kaffen fra Uganda kommer i tre forskellige størrelser: 250g., 500g. og 1000g. Derudover kan du vælge, om den skal formales eller ej. Så hvis du kunne tænke dig en pose af denne skønne kaffe, skal du skrive til os i kommentaren, hvilken variant du ønsker.
Varianter:
Særligt velegnet til: Espressomaskine, Mokka, Stempelkande, Aeropress, Pour-over og Filterkaffe
BillsBar og Køge Kafferisteri er gået sammen om at give kunderne en unik smagsoplevelse!
Vi deler helt klart den samme vision om at kunne tilbyde det ekstraordinære. Det er folk som går op i sit arbejde med en kæmpe passion, og som sætter pris på de bedste smagsoplevelser.
Hos Køge Kafferisteri lægger de en ære i at riste kaffebønner til perfektion.
De mener, at kaffe skal nydes fra friskristede bønner og derfor rister de en mindre mængde, flere gange om ugen. Dette er den bedste fremgangsmåde til at sikre at den kaffe, de sender til deres kunder, er fuldstændig frisk med dejlige aromaer og fantastiske smagsnuancer.