'
Sidamo Grade 2
Oprindelsesland: Sidamo, Etiopien
Ristet i: Danmark
Bønnetype: Arabica
Undersort: Heirloom
Specifikation: Grade 2 screen 15+
En kaffe i absolut topklasse. Etiopien er kendt for at producere noget af verdens bedste kaffe og denne er ingen undtagelse. Smagen er fyldig med markante nuancer og en god syrlighed. Den har en elegant karakter, med et strejf af bergamot. På trods af kaffens karakter, er eftersmagen afdæmpet og mild.
Kaffebønnerne bliver dyrket i områder mellem 1800-2000 meter over havet og bliver høstet mellem juli-december. De vokser på typist etiopisk vis, under de store træer i bjergene, hvorved den får den karakteristiske smag, som kendetegner kaffe fra denne egn.
Etiopien bliver af mange betragtet som værende fødestedet for kaffe og hjemstedet for noget af det bedste kaffe, der bliver produceret. Historien om kaffens oprindelse går på, at en gedehyrde fandt det besynderligt, at hans geder altid blev opstemt når de spiste bær fra en mærkelig busk med ranglede bær.
Han prøvede en dag selv at spise af bærerne og han blev pludselig meget frisk og så var grundstenen til kaffedrikningen lagt. Yemen har i øvrigt en tilsvarende historie. Hvilken der holder mest vand (eller kaffe om man vil) skal vi ikke gøre os kloge på 😊
Kaffen fra Etiopien kommer i tre forskellige størrelser: 250g., 500g. og 1000g. Derudover kan du vælge, om den skal formales eller ej. Så hvis du kunne tænke dig en pose af denne skønne kaffe, skal du skrive til os i kommentaren, hvilken variant du ønsker.
Varianter:
Særligt velegnet til: Mokkakande, Stempelkande, Filterkaffe og Aeropress
BillsBar og Køge Kafferisteri er gået sammen om at give kunderne en unik smagsoplevelse!
Vi deler helt klart den samme vision om at kunne tilbyde det ekstraordinære. Det er folk som går op i sit arbejde med en kæmpe passion, og som sætter pris på de bedste smagsoplevelser.
Hos Køge Kafferisteri lægger de en ære i at riste kaffebønner til perfektion.
De mener, at kaffe skal nydes fra friskristede bønner og derfor rister de en mindre mængde, flere gange om ugen. Dette er den bedste fremgangsmåde til at sikre at den kaffe, de sender til deres kunder, er fuldstændig frisk med dejlige aromaer og fantastiske smagsnuancer.