'
Masser af smag fra fennikel og anis
Type: Absint
Land: Frankrig
Flaskestørrelse: 5 cl.
Alkoholprocent: 55 %
Absinth har et dårligt ry og er en misforstået spiritus, der vinder når man først har prøvet den rigtigt.
Absint blev opfundet i 1792, af en læge i Schweiz, og var oprindeligt en hostesaft/styrkesaft. Gennem tiderne har denne drink, fået skyld for meget. Mange af problemerne opstod, da de franske vinmarker i 1863 blev hærget af insektet phylloxera. Man kunne altså ikke få sin vin mere så mange drak istedet, den billigere og væsentlig stærkere drik, i samme mængder.
Det er rigtigt at man kan blive fuld, hvis man drikker for meget, men det er en vandre- historie at man hallucinerer, blot ved almindelig indtagelse. Du skal ikke være nervøs, hvis du ikke begynder at drikke den i samme mængder som man f.eks. drikker rødvin. Det var den fejl kunstnere som Vincent van Gogh begik. Hvilket måske var årsagen til at han skar en del af sit øre af, under et skænderi med Paul Gauguin. At der indgår malurt, som ingrediens har gjort at man har forbudt salg af absint i nogle lande.
Absint fremstilles ved, at man lader havemalurt, fennikel og anis trække i stærk alkohol. Resultatet destilleres til en klar væske. Klorofylet fra bladene giver den færdige absint en grønlig farve. Deraf drikkens kælenavn ”den grønne fe”
Sådan drikker du Absint:
Du skal selvfølgelig huske at smage den ren inden du går videre, så du har fået den rene smag, 10 – 15 dråber er fint.
Rør knust is og sukker sammen til en iskold sukkerblanding og tilsæt absint og en isterning.
Blandingsforhold ca. 50/50 og så har du en spændende drink.